Köpek Eğitimi Sultangazi

 

Köpek Eğitimi Sultangazi 

 

Köpek eğitimi nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir? 

 

Köpek eğitimi Sultangazi herkes için faydalanabileceği köpeğimi eğitmek için yeteli zamanım yok diyen köpek severler için köpeğinizi günün çok kısıtlı saatlerinde bile doğru yola teşvik edebilecek eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Günümüzde köpekler artık evlerimizin en vazgeçilmez üyeleridir. Evlat kadar sevilen dost kadar güvenilen rengârenk birer yaşam parçalarıdır. Köpekler doyabileceği kadar yiyecek şefkatli ve içten bir dokunuş dışında bir beklentisi olmayan, hesapsız, vefakâr, sadık köpek eğitimi canlılardır. Söz konusu bir insan ve köpeğin iletişimi olduğunda aynı yaşam alanını paylaşacak olan bu iki tür arasında doğru bir ilişkinin kurulabilmesi için profesyonel bir eğitime yani köpek eğitimi Sultangazi ’ye sizi ve köpeğinizi bekliyoruz. Köpeğin eğitilmesi demek önce sahibinin eğitilmesi yolu yordamı öğrenmesi demektir. 

 

 Burada ki amaç köpek ile aranızdaki ortak dili nasıl kurup geliştireceğinizi öğretmek olsa da içerikte bunlardan daha fazlasını bulabileceksiniz. Eğer bir köpeğiniz varsa ve ilk aldığınız günlerden farklı olarak size sorunlar çıkarmaya başladıysa burada verilecek eğitimler tam size göre demektir. Köpek sahiplerinin özellikle istediği davranışlardan biri de evde koyulmuş olan kuralları yerine getirmesidir. Bazı davranış bozukluklarını sayacak olursak bunların başında evde bulunan koltuk tepelerine oturmak, masa üzerine çıkarak eşyaları devirmek, tuvalet alışkanlıklarını evin içerisinde herhangi bir yere yapmak ve benzeri davranışları sıralayabiliriz. Bu evde yaşayan köpek oteli köpeklerin en büyük sorunlarıdır. Örneğin buradaki davranış bozukluğunun sebebi genelde köpek sahipleri olmaktadır bu yanlış davranışı henüz yavru iken pekiştirerek öğretmiş oluyorlar.  

 

Bu davranışı engellemek için eğitmenimiz eşliğinde yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda bir çamaşır ipi kullanmaktadırlar. Bu ipi zamanla kısaltarak çözüm yoluna ulaşmaktadırlar. Köpeğin boynundaki eğitim kayışının halkasına çamaşır ipi bağlanmaktadır. Köpeğiniz koltuğa çıkmak istediğiniz anda hayır komutu verilerek ip köpeğe zarar vermeyecek şekilde çekilmektedir. Köpek koltuğun üzerinde iken ilk önce sözlü uyarıda bulunulmalıdır. Daha sonra fiziki temas ile köpek uyarılmalı ve koltuk üzerinde iken rahatsız olmalıdır. Burada kullanılan ipin amacı köpeği kontrol etmektir. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra başarılı olunduğunu göreceksiniz ve bu aşamadan sonra ip kısaltılarak aynı işlemler tekrar yapılmalıdır.  

 

Tamamen başarılı olduğunuzda ipi çıkarıp köpeğinizin artık sadece hayır komutuyla koltuğa çıkma ve uzanma davranışının olmadığını görebileceksiniz. İnsan hayatında olduğu gibi hayvan eğitiminde de ödül ve uyarı sürekli var olan bir kavram olarak karşımıza çıkar. Hiyerarşik düzen hem insanlar hem de köpek pansiyonu hayvanlar için önem taşımaktadır. Köpek eğitimi Sultangazi söz konusu olduğunda ödül iki ana başlıkta düşünülmelidir. Bunlardan ilki sözlü ödüldür ve sözlü ödül aferin, bravo, harikasın, süper gibi kelimelerden oluşmaktadır. Ancak ses tonunuz vurgulu bir şekilde ve her zaman kullandığınızdan farklı bir tonda olmalıdır. Doğru ve doğruya yakın davranışlarda köpeğinizi bu sözlerle ödüllendirebilirsiniz. 

 

 Diğer bir ödüllendirme şekli ise fiziki ödüldür ve bu köpeğinize temasınızla gerçekleştirilmektedir. İki el açık biçimde ve vücut dilinizle vurgulu bir şekilde sevmektir. Köpek eğitiminde sözlü uyarı vurgulu bir hayır olmalıdır. Çok yüksek bir sesle değil belki ama onu frenleyecek bir ton ayarlamalısınız. Sözlü uyarıyı hemen arkasından gelen fiziki uyarı takip eder ki buda sadece eğitim tasması ile verilmelidir. Burada eğitim tasmasının kullanış şekli önem taşımaktadır. Tasmanın başında iki halka birbirinden geçmediği için zinciri halkadan geçirerek takılabilir bir pozisyona getirebilirsiniz. Köpeğinize tasmayı taktığınızda dışta kalan halkaya kayış aparatınızı bağlayabilirsiniz. Fakat tasmayı takarken içte kalan diğer halkanın köpeğinizin boynunun alt kısmında kalmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü kayışı çektiğinizde toplanan zincir tasmanın kayışı bıraktıktan sonra eski gevşek haline gelmesi ancak öyle mümkün olabilir.  


Yorumlar