1st Choice Hipoalerjenik Ördekli Patatesli Yetişkin Köpek Maması

 

1st Choice Hipoalerjenik Ördekli Patatesli Yetişkin Köpek Maması 

 

Hassas köpekler için günümüzde birden çok mama üretimleri gerçekleşmektedir. Her canlı her türlü besini tüketemediği gibi bu besinlere karşı hassastır ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Doğal ortamda yaşayan canlıların bu besinleri ayırma gibi bir şansları olmadığı için hangi besin türüne karşı alerji köpek oteli oluştuğunu çözmeleri güç olacaktır ve yine o besini tüketeceklerdir. Fakat ev ortamındaki canlılarda ya da barınak vb. yerlerdeki köpekler için bu durum daha farklı hal almaktadır. Köpeklere mamaları verecek olan sahipleri, tüketilen besinlerin içerik olarak kontrol edilmesini sağlamalıdır. Köpeklerin hangi besin ve besin bileşenlerine karşı hassas olduklarını çabuk ve kolaylıkla bulabilirler.  

 

Hassas köpeklerdeki bu besin alerjileri içecekler içinde geçerlidir. Bazılarının süte, et suyuna vb. besin ilaveli içeceklere karşıda alerjileri vardır. Bu hassasiyetleri mide sorunlarına, sindirim sorunlarına, cilt kızarmalarına, kaşıntılara, kabızlığa, dışkı kalitesi sorunlarına kadar gidebilmektedir. Bu faktörlerin en aza indirgenmesi için hassas köpeklerin alerji olacakları gluten içerikli besinlerden uzak tutulması gerekmektedir. Örneğin; mısır, pirin, buğday vb. tahıl içerikleridir. 

 

Mama İçeriği Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar ; 

 

Besin değeri en üst seviyeye çıkarılmış tamamı protein ağırlıklı mama ürünüdür. Karbonhidrat ve yağlara yer verilmemiştir. %0 tahıl içeriği ile hipoalerjenik sıkıntılarının en aza indirilmesi amaçlanmıştır. Mama içeriği olarak taze ve hiçbir bileşenle yoğrulmamış ördek etleri mevcuttur. Ördek kanatları ve ördek et proteinleri ile kalorisi yüksek mamadır. 

 

Yetişkin köpeklerdeki sindirimi arttırmak ve hızlı emilimi sağlamak için hindiba otu, oligosakkaritler, kuru maya, yaşmaya gibi köpek pansiyonu bileşenler kullanılmıştır. Bu bileşenler aynı zamanda bağırsaktaki yararlı bakterilerin beslenmesini sağlayarak dış etkenlere karşı bağışıklık sistemlerini güçlendirip savunma mekanizmasını aktif hale getirecektir. 

 

Narenciye bitkilerinden biri olan zencefil, içeriğindeki etkili toksinlerle mide bulantılarını en aza indirirken gaz birikmesini önleyecektir. Midesi hassas olan köpekler için mide koruması görevini üstlenecektir. 

 

Kötü nefes kokularının önüne geçilmesi ve ağız sağlığının korunması için yeşil çay bitkisi ve C vitamini bileşenleri kullanılmalıdır. Diş plakları ve tartar oluşumunu en aza indirerek güçlü çene yapısını oluşturacaktır. Ham selüloz ile birlikte salya oluşumunu azaltmak, kuru nane ve maydanoz içerikleri ile emilimi kolaylaştıracaktır. 

 

Tahıl içermediği için köpeklerin bağırsak besin geçişlerini sağlayacaktır. Ve bu geçişler hassas köpeklerin rahatlığı için uygun olarak üretilmiş mama içeriğidir. 

 

Mama İçeriğindeki Besin Ve Besin Bileşenleri Nelerdir ? 

 

Kurutulmuş patates, Ördek etleri, balık çeşitleri, ringa köpek eğitimi balığı, balık unu, kurutulmuş şekerpancarı, pancar küspesi, stabilize edilmiş balık unu, bitkisel yağ bileşenleri, kuru maya, yaş maya, balık yağları, tavuk ciğerleri, kümes hayvan etleri, keten tohumu özleri, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, tuz, bira mayası özü, oligosakkaritler, hindiba otu ve özü, doğal besin bileşenleri, deniz ürünleri, karides, midye, midye tozu, yengeç eti, deniz canlısı hıyar, yuka otu ve özü, deniz yosunları, yeşil çay özleri kurutulmuş, kurutulmuş nane yaprakları, kurutulmuş maydanoz yaprakları, ayçiçeği yağı, ayçiçeği tohumu, zencefil kökü, zencefil yağı, yaban mersini, böğürtlen, brokoli bitkisi ve tozu, karnabahar, kurutulmuş biberiye,yeşil elma ve kırmızı elma,ardıç meyvesi,ham protein,ham lif,ham yağ,ham seluloz, nem, vitamin A,vitamin D3, vitamin E, amino asitler, vitamin C, demir, demir oksit, iyot, kobalt, bakır, manganez, çinko, selenyum, taurin, L-karnitin, protein ve mineraller, kalsiyum, fosfor, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, glukoz, sülfat. 

 

  

 

Kullanım şekli olarak mama ambalajı üzerindeki besin tablosundaki günlük mama miktarlarına bakılarak verilmelidir. Aksi halde hazımsızlığa yol açabilir. 


Yorumlar